Трето издание на Escape School Tournament: Do It If You Dare 2019 в Училища ЕВРОПА - Велико Търново

07 Май 2019

Escape School Tournament: Do It If You Dare

The Haunted Lab 2019

За трети пореден път в старата столица се проведе училищното състезание „Бягство от училище“ или Escape School Tournament: Do It If You Dare 2019, организирано от Училища Европа - Велико Търново. Тази година наш домакин бе СУ „Вела Благоева“, а темата на състезанието - експериментална лаборатория, събра над 80 ученици от 5-ти, 6-и и 7-и клас. Имената на отборите бяха елементи от Менделеевата таблица.

Луди учени с хирургически ръкавици и окървавени лекарски екипи очакваха своите „пациенти“, които се впускаха в търсене на улики и отговори на загадки на английски език сред разхвърляни училищни кабинети, колби, спринцовки, шишета със странна на цвят течност и др. Под звуците на психо музика състезателите трябваше да се придвижват завързани с белезници, а някои попадаха на „електрически стол“, превръщаха се в зомбита, други пък чуваха странни писъци, тряскане на врати, а лудите учени ги пръскаха с вода или ги гледаха изпитателно изпод щурите си очила. Децата искрено се забавляваха и се справиха с изпитанията завидно добре, от което пролича и добрата им подготовка по английски език в училище.

Първенците, справили се с бягството за най-кратко време бяха наградени с купа и специална награда под формата на ваучер от книжарница Booktrading, а всички 80 участници получиха сертификат за участие, талон с отстъпка за обучение в училища Европа и още много изненади. Наградите бяха връчени на празника на училището, 30 април, пред ученици, учители и гости на празника от управителя на Училища Европа – Велико Търново, г-жа Виктория Заевска, и Галина Николова, организатори на проекта.

Благодарим за доверието на СУ Вела Благоева и най-вече на неговия иновативен и деен директор, г-н Ангел Янчев, за съдействието и подкрепата за провеждането на състезание от такъв калибър. Оставаме отворени за идеи и предложения за по-нататъшни взаимни проекти.

Всяко училище, желаещо да стане домакин на нашето иновативно състезание на английски език, може да се запише за участие, а ние ще организираме и проведем бягството в удобно за учениците време. Темата на следващото ни предизвикателство към вас ще остане изненада.

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail