Децата от Училища ЕВРОПА – Велико Търново отбелязаха Световния ден на околната среда

06 Юни 2019

Училища ЕВРОПА – Велико Търново и РИОСВ – Велико Търново отбелязаха Световния ден на околната среда - 5 юни - под мотото „Да се преборим със замърсяването на въздуха“.

РИОСВ – Велико Търново проведе урок за въздуха с ученици от Лятна академия Cambridge English към Училища ЕВРОПА, които посетиха информационния център на РИОСВ. Темата на урока, „Замърсяване на въздуха“, съвпада с темата на световния ден, която е призив за действия в борбата срещу едно от най-големите екологични предизвикателства на нашето време. В презентация, Милка Асенова от РИОСВ представи въздуха като уникален компонент на околната среда, разказа за източниците на замърсяване и запозна децата с измерванията, които се извършват в региона.

Децата слушаха с интерес информацията и активно изразяваха своето мнение по темата. С ентусиазъм се включиха в предизвикателството да напишат своя призив/обещание за опазване на природата. Така поставени на информационното табло на партера на инспекцията, текстовете веднага приковаха вниманието на посетители и експерти.

Всяка сряда децата от Лятна академия Cambridge English – Велико Търново биват запознавани с актуална теми, представени от гост-лектори от страната и чужбина (Америка, Латинска Америка, Великобритания, Испания, Китай). Така, учениците имат възможност да научат повече за опазване на околната среда, безопасност на движението за изкуство, музика, здраве, танци, традиции и обичаи, култури и националности, професии и др. от „първа ръка“ и да се докоснат до важни за израстването им сфери.

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail