Училища ЕВРОПА в подкрепа на плувните спортове

02 Октомври 2018

Четвъртият детско-юношески плувен турнир на Училища ЕВРОПА събра в Плевен младите състезатели на софийските клубове ЦСКА и Левски, Шампион-Пазарджик и Атомик - Козлодуй.

 

Плeвенският Invictus, в качеството на клуб-домакин, с отлична организация създаде истински спортен празник в два дни, по време на които малките плувци от 3 възрастови групи премериха сили в 15 дисциплини и 1 отборна щафета.

Голямата награда

Спечелени бяха общо 102 златни, сребърни и бронзови медала, като всеки медал носеше точки, които състезателите събираха за голямата награда – 2 стипендии за годишно обучение в Училища ЕВРОПА.

При момичета стипендията беше спечелена от Никол Николова, състезател на ПК Атомик – Козлодуй, а при момчетата от Александър Божилов, отново от Атомик.

При отборната щафета ЦСКА отнесе златото, сребърните медали взеха плувците на плевенския Invictus, а бронза беше за Атомик. Купата на турнира за клуба с най-много точки заслужено беше спечелена от плувците на плевенския Invictus.С грамота беше отличен най-малкият участник, 7-годишната Виктория Иванова от Атомик.

В Училища ЕВРОПА подкрепяме спорта и се стремим да мотивираме децата за едновременно умствено и физическо развитие. Волята, постоянството и дисциплината, които спортът развива, са качества, които помагат и за високи постижения в ученето, а спортната и двигателна култура са ценни за развитието на всяко съвременно дете.

Плуването е сред най-полезните и препоръчвани спортове за подрастващите, затова сме удовлетворени, че с плувания турнир на Училища ЕВРОПА даваме своя принос за развитието на плувните спортове и привличането на децата към тях.

 

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail