Лятна академия Cambridge English - Велико Търново: Слънчевата система

31 Юли 2018

Летните месеци са чудесен период, в който нашите деца да изучават заобикалящия ги свят, излизайки от стереотипите на учене чрез наизустяване.
Забавно, игрово, интерактивно, така трябва да изглежда една класна стая. Ето защо в деня на природните науки в Лятна академия Cambridge English Велико Търново изработихме своя слънчева система.

Всяко дете активно участва в изрисуването на планетите и някои от техните най-известни спътници. В сутрешния блок, когато работят изцяло на английски език, припомнихме кои са деветте планети и защо Плутон е смятан за планета джудже. Гледахме филмчета и обсъждахме наученото в екип.

Този метод на обучение активно въвлича децата в обучението. Те се движат, имитират движението на планетите, произнасят новите думички, изработват наученото и се забавляват. Учителите са само помощници, демонстриращи новия материал чрез видео презентации и илюстрации, загадки и викторини и много др.
Така създаваме трайни знания без писането на домашни и наизустяване на текст по учебник. Създаваме практични знания и много приятни спомени.

Научи повече
Виж всички
попълнете полето
невалиден e-mail